NYT: 36 sati u Zagrebu

NYT: 36 sati u Zagrebu

TIRAMOLA i New York Times

New York Times je 10.6. 2015. napravio veliku reportažu i propagandni filmić o Zagrebu pod nazivom 36 sati u Zagrebu. Oduševljenost američkog novinara  gradom Zagrebom, njegovim restoranima, muzejima, trgovinama prenijeli su svi portali i tisak a među tri restorana koje spominje ova etablirana i uvažena novina, svoje mjesto našao je Bistro Fotić.

Bistro Fotić osim raznih delicija koja maze nepca poput reznih jela od mesa i ribe, domaće ručno rađene tjestenine i kolača nedavno je u svoju ponudu uvrstio i novu pizzu nazvanu Tiramola. Titamola je posebna po tome što osim hruskavog tijesta spravljenog s extra djevičanskim maslinovim uljem sastojci od koje se priprema su najjednostavniji ali zato vrhunski. Domaća šalša od rajčica a ne kupovna, mozzarella bufalla, svježi bosiljak, calamata masline, cvijet soli kao začin koji stavljate po želji i najvažniji sastojak pršut vrhunske kvalitete San Danielli.

Tiramolom u Dalmaciji zovu uže za rublje koje se suši između pitoresknih uskih mediteranskih uličica a pizza je po tome i  dobila ime zbog obješenog pršuta na konopac kako ne bi na vrućoj pizzi izgubio svoje arome i teksturu.

Američki novinar Alex Crevar, koji je u Zagrebu boravio anonimno,  napravio je veliku propagandu ne samo Bistrou Fotić i ostalima o kojima je pisao već prvenstveno turističkoj promiđbi Zagreba.