Naša ponuda

Znamo koliko je za dobar početak dana važno doručkovati, tu zdravu naviku prečesto prepuštamo slučaju, konzumiramo «u hodu» ponešto iz ponude obližnje pekare ili trgovine jer – nemamo vremena ili volje jesti kod kuće. No, izgovora više nema – ovdje, u Fotiću možemo barem na tren zaustaviti užurbani tempo i u miru pojesti omlet, pečena ili poširana jaja, domaće svježe pečeno pecivo, kolač, popiti čašu svježe cijeđenog soka, kavu, čaj, kakao – baš kao kod kuće.

Potom, naravno, dolaze na red i ostali obroci – ručak, večera ili lagana užina. Blizina tržnice Dolac omogućava kuharima da pokažu svu svoju maštovitost i kreativnost koristeći isključivo svježe namirnice. Meni se zasniva na tradicionalnoj i internacionalnoj kuhinji, s naglaskom na sezonskim jelima, a tu je i bogati izbor pizza među kojima su i one od integralnog brašna, a nudi se i vegatarijanski meni.

Ponudu hrane čini naoko opširan meni ali samo naoko… jer naša kuhinja se bazira na četri vrste mesa, puno raznovrsnog povrća te domaće, ručno rađenoj tjestenini.

Našoj kuhinji namjerno nismo željeli dati nikakav predznak tipa mex, talijanska ili sl.jer se ne želimo vezati ni uz jednu kuhinju već je intencija da se uz relativno uzak izbor dnevno, svježe kupljenih namirnica kreira što širi raspon raznolikih jela za svačiji ukus. Tako se i većina “dnevnih gotovih” jela sprema tek kad ih gost naruči kao npr.razni medaljoni u finim umacima, meso u kombinaciji sa povrćem na razne načine, riba s povrćem pečena u škrniclu i sl.

Juhe se pripremaju na dnevnoj bazi i često ih ponestane jer nismo pobornici odstajane ili smrznute hrane, dostupne u svakoj prilici.

Jelovnik i dnevna karta mijenjaju se ovisno o ponudi na tržnici ali i ovisno o željama, preporukama i sugestijama naših gostiju.

Dnevnu ponudu jela upotpunili smo i domaćim kruhom kojeg sami pečemo te finim slasticama i kolačima koje spravljamo po odabranim recepturama, isključivo od prirodnih sastojaka poput maslaca, slatkog vrhnja, skute, mascarponea, pravog kestena i sl.

 Meni